Fa nyílászáró


Fa nyílászáró vagy műanyag nyílászáró? Melyiket válasszam?

Sok esetben a fa ablak beépítése bizonyul a legjobb választásnak, mivel így megőrizhető az épületek korhű megjelenése. Új építésű ingatlanoknál pedig a természetes anyagokat kedvelők számára jelentenek ideális megoldást a korszerű fa nyílászárók.

A mérlegelés során néhány egyszerű kérdést tegyünk fel magunknak!

1. Mennyire fontos számomra, hogy természetes anyagból készüljön a nyílászáró?
2. Szeretném az otthonom egyediségét megerősíteni a fa ablak és fa ajtó mintázatának szépségével?
3. Készen állok arra, hogy évente legalább egy alkalommal UV álló réteggel kezeljem a fa nyílászárókat?
4. Hajlandó vagyok megfizetni a minőségi fa árát annak érdekében, hogy idővel ne vetemedjen meg, nyikorogjon, szoruljon a fa ajtó és fa ablak?
5. A víz-, hő-, és hangszigetelés minősége érdekében hajlandó vagyok magasabb összeget fizetni, de ragaszkodom a természetességez, ezért inkább a fa nyílászárók állnak közelebb hozzám?
6. Fontos számomra a műanyag nyílászárók gyors és könnyű tisztíthatósága?
7. A kedvezőbb árfekvés lényeges szempont, de ugyanakkor szeretnék érte minőségi hang-, és hőszigetelésű műanyag ajtókat és műanyag ablakokat?
8. Nem elégszem meg a nyílászáróim esetében a természet színeivel, hanem szeretnék igazán extra színeket, akár kéket, zöldet, ezért inkább a műanyag nyílászárókat preferálom?

A faanyag tartósságára számtalan bizonyítékot találunk, hiszen számos 100 évesnél is régebbi épületben található a mai napig kifogástalanul működő fa ablak és ajtó.

Napjainkban a fa nyílászárók a technika fejlődésének köszönhetően a megfelelő ápolás, kezelés mellett akár hosszabb élettartam elérésére is képesek. Amennyiben fa nyílászárók készítésével és beépítésével kapcsolatban szeretne árajánlatot kérni, kattintson az alábbi gombra! A méretek megadása után azonnali ajánlatot küldünk Önnek.
Fa ablak és erkélyajtó egyedi méretben, kedvező áron. Az Ablak Bazárnál minden fa ablak és fa ajtó kiváló alapanyagból, rövid átfutással készül!


Fa ablak, fa nyílászárók

A fa ablak készítéséhez felhasznált alapanyagok

Esztétikai és műszaki szempontból egyaránt meghatározó jelentőségű a felhasznált faanyag fajtája és minősége. Fa ablakaink válogatott, csomómentes borovi fenyő, tölgy, vagy meranti alapanyagokból készülnek, hossztoldott illetve toldásmentes kivitelben. Az erős kültéri igénybevételnek kitett fa nyílászárók gyártásához kizárólag három rétegben ragasztott, hibamentes faanyagot használunk, amely szavatolja vetemedésmentességet. A fa nyílászárók megfelelő párazárását a két körben futó szilikongumi tömítés, a vízelvezetést pedig a fa ablak színéhez igazodó vízvető profil biztosítja. A hosszú távon problémamentes működtetést a Roto vasalatrendszerei biztosítják. Az általunk gyártott fa ablakokat és ajtókat fokozott hőszigetelésű, argon gáz töltésű dupla üvegezéssel szállítjuk.

Garancia:

2 év teljes körű garancia
– Felületkezelésre

– Vasalatokra

– Üvegre

– Nyílászárókra

Ha kérdéseire nem találta meg a választ, vagy többet szeretne megtudni termékeinkről, kérjen azonnal segítséget Elérhetőségeinken!

Amennyiben fa nyílászárókról szeretne árajánlatot kérni, kattintson az alábbi gombra, majd a méretek megadása után azonnali online ajánlatot küldünk Önnek!


A fa nyílászárók felületkezelése

Fa milesiFa ablakainkat és ajtóinkat természetesen megfelelő felületkezeléssel látjuk el a hosszabb élettartam és nagyobb ellenálló képesség érdekében. A bevonatot környezetbarát “ICLA-MILESI-ADLER” vízbázisú impregnáló alap + 2 fedőréteg (szintén vízbázisú, 300 mikron vastagságú) lazúros festék képezi, amely hosszú évekig rugalmas marad és a szintetikus oldószeres festékekkel ellentétben, követi a fa hőtágulását. Ezt a vastagságot ilyen minőségben ecsettel történő felhordással nem lehet elérni, a fa nyílászárók felületkezelését géppel végezzük.

A fa ablak és fa ajtó karbantartása esetén két fontos tényezőre kell figyelnünk. A fa ajtók és fa ablakok felületének tisztítása, felületkezelése funkcionális és esztétikai szempontból is rendkívül fontos. Az otthonunk külsejének egyik fő meghatározója a szépen kezelt fa nyílászáró. A fa ajtók és fa ablakok festésekor, lakkozásakor figyeljünk arra, hogy a vasalatot és a szigetelőgumit ne kenjük be, mert ez károsíthatja ezeket részeket.

A fa nyílászárók felületkezelése mellett szintén fontos feladat a vasalatok és a szigetelőgumi karbantartása. A fa ajtók és fa ablakok esetében a mozgó alkatrészeket (vasalatok) száraz ecsettel tudjuk portalanítani, majd műszerolajjal kezelni. A fa nyílászárók szigetelőgumi részeit szilikon alapú tisztítószerrel tudjuk ápolni.

Standard színválaszték több mint 43 féle színből:

Minden fa ablak és ajtó az ügyfél által kívánt kivitelben és megjelenéssel készül: Megrendelőink a fehér színtől a világos bükkön át egész a sötét dió, vagy arany tölgy színekig választhatnak színskálánkból.

Üvegezés:
Az általunk gyártott fa ablak üvegszerkezete: ( 4 – Float / 16- argon gáz / 4 Low-e )Ug (k) = 1,0
Emelő-toló vasalat: (patio life)),,Siegenia Aubi” 1,5 cm-es küszöb magassággal, 19cm-es tok szélességgel, hőhíd-mentesítő szigeteléssel ellátvaEmelő toló erkélyajtó
Vasalat: ROTO “nt” vasalat – Körben futó kétszeres gumitömítéssel
– Szárnyemelő kar a nyitás és zárás könnyítésére
– Hibás működtetés gátló
– Rés-szellőztető
– Elegáns nemesacél hatású felület
– Bronz színű alumínium szárny élvédő és bronz szoknyás vízvetővel
– Kilincsel megegyező színű műanyag pánttakaróval

Emelő toló erkélyajtó

 

A fa nyílászárók beépítési mélysége

Alapkivitelben 68 mm-es beépítési mélységű nyílászáróinkat kínáljuk, de rendelhető 78 vagy 88 mm-es mélységű kerettel is a szerkezet. A két szélesebbik változat 3 rétegű üveg fogadására is ideális, a modern kor követelményeinek megfelelően.


Fa ablak készítéseMűhelyünkFa nyílászáró készítésKész fa ablakkeretekFa nyílászáró festése

Bejárati ajtó – a ház dísze

A bejárati ajtó az első, amivel vendégeink találkoznak, sőt: az utcafront felé is ez az elem, amely a ház összképét leginkább befolyásolja. Nem mindegy tehát, hogy milyen a bejárati ajtó külső megjelenése, esztétikuma.

A nálunk rendelt fa bejárati ajtó készülhet mélyen üveges, vagy vízszintes és függőleges szárnyosztásokkal tagoltan, melyek a keret méretén belül szabadon változtathatók. Az ajtó megjelenésének csak az Ügyfél fantáziája szab határt, álmai fa ajtóját akár egy fénykép alapján is elkészítjük Önnek! A bejárati ajtók tetszőleges méretűek, egy vagy többszárnyúak lehetnek.

Sok esetben az ajtók fix oldal- vagy felülvilágítóval egészülnek ki, teret engedve még több fény bejutásának.

Amennyiben bármilyen további kérdése lenne bejárati ajtóinkkal kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a jobb oldali részben látható elérhetőségeinken!


Fa bejárati ajtó minták – Bejárati ajtó, az egyik legfontosabb nyílászáró!

Otthonunk egyik legfontosabb nyílászárója, legyen az akár fa nyílászáró vagy műanyag nyílászáró, a bejárati ajtó. Ez a nyílászáró nem csupán fényt, levegőt enged lakásunkba, de elsősorban védi azt az illetéktelen behatolókkal szemben. A megfelelő nyílászáró kiválasztásánál érdemes ezt a szempontot mérlegelni és biztonságtechnikai szempont alapján választani bejárati ajtót.

A bejárati ajtó lehet műanyag vagy fa nyílászáró, fontos, hogy a szigetelése tökéletes legyen, hiszen nem csupán a hideg kirekesztése és a meleg bent tartása a feladata, hanem hangszigetelési feladatokat is ellát legfontosabb nyílászárónk, a bejárati ajtónk.

A bejárati ajtó, mint nyílászáró otthonunk védelmét akkor tudja maradéktalanul ellátni, ha minőségi, biztonságos zárszerkezettel, szerkezetekkel látjuk el, és azokat minden esetben használjuk is.

FABA01 FABA02 FABA03 FABA04 FABA05 FABA06 FABA07
FABA08 FABA09 FABA10 FABA11 FABA12 FABA13 FABA14
FABA15 FABA15 FABA17 FABA18 FABA19 FABA20 FABA21
FABA22 FABA23 FABA24 FABA25 FABA26 FABA27 FABA28
FABA29 FABA30 FABA31 FABA32 FABA33 FABA34 FABA35
FABA36 FABA37 FABA38 FABA39 FABA40 FABA41 FABA42
FABA43 FABA44 FABA45 FABA46 FABA47 FABA48 FABA49
FABA50 FABA52 FABA53 FABA53 FABA55 FABA56 FABA57
FABA58 FABA59 FAB60 FABA61 FABA62 FABA63

Fa (nyílászáró) bejárati ajtók műszaki jellemzői:

-68 mm-es szerkezeti vastagság
-EURO-falcos kivitel
-háromrétegű tömbösített borovi fenyő
-szilikon alapanyagú gumitömítés
-hőszigetelt üveg

-fabetétek között polifoam szigetelő anyag
-hat ponton záródó biztonsági zár
-igény szerinti felületkezelés
-43 féle különböző színben


Ha már pontosan tudja, hogy milyen méretű bejárati ajtó szükséges Önnek, kérje azonnali online árajánlatunkat!

Kiemelt oldalaink

Rehau

REHAU műanyag nyílászáróREHAU muanyag ablak, bejárati és erkélyajtó kedvezo áron, teljes köru szolgáltatással – precíz és szakszeru beépítés, ablakcsere. A REHAU név egyet jelent a minoség és megbízhatóság fogalmával a muanyag nyílászáró piacon. A német profilrendszer révén Ön a fél évszázados gyártási tapasztalat, kutatás és fejlesztés elonyeit élvezheti – 100%-ig biztos lehet benne, hogy a REHAU rendszeru muanyag nyílászáró megvásárlásával a legmagasabb minoséghez jut hozzá. Bővebben

Fa nyílászáró

Fa ablak, fa nyílászárók

Napjainkban a fa nyílászárók a technika fejlődésének köszönhetően a megfelelő ápolás, kezelés mellett akár hosszabb élettartam elérésére is képesek. Amennyiben fa nyílászárók készítésével és beépítésével kapcsolatban szeretne árajánlatot kérni, kattintson az alábbi gombra! A méretek megadása után azonnali ajánlatot küldünk Önnek. Fa ablak és erkélyajtó egyedi méretben, kedvező áron. Az Ablak Bazárnál minden fa ablak és fa ajtó kiváló alapanyagból, rövid átfutással készül! Bővebben

Műanyag nyílászáró

Rehau Euro70 műanyag nyílászáró
Műanyag nyílászáró termékeinket a csúcsminőségű német REHAU, INOUTIC, és BRÜGMANN profilcsaládokból készítjük. A műanyag nyílászáró üvegezése és vasalata mindig a Megrendelő igényei alapján kerül kiválasztásra, de már alapkivitelben is extra felszereltséget biztosítunk a vasalat rendszer és az üvegezés terén minden ablakhoz és ajtóhoz! Bővebben