Toló erkélyajtó rendszerek


Toló erkélyajtó rendszereinket azoknak ajánljuk, akik helytakarékos megoldást kívánnak elérni, illetve kényelmes működtetésű és exkluzív nyílászárókon keresztül kívánnak otthonukban közlekedni. A toló rendszereket általában nagy szélességek esetén alkalmazzuk (200 cm felett).

Toló-bukó erkélyajtó

A legközkedveltebb toló rendszer a toló-bukó működtetés. Az ajtó egy fix elemből, valamint egy tolható szárnyból áll. Zárt állapotban a szárny a fix üvegfal síkjában helyezkedik el. A nyíló szárny a kilincs elfordításával kiemelkedik a síkból és a tokra felszerelt sínrendszerben a fix szárny elé tolható. A mozgó szárny ezen kívül bukó funkcióval is rendelkezik.

Gyártható kétszárnyú kivitel is ezzel a működéssel, ilyenkor középen kap helyet a két nyíló szárny, míg két oldalt fix elemek helyezkednek el, ezekre a tolódnak rá szárnyak nyitott állapotban. Nagy méretű szárnyak esetén a könnyebb kezelés érdekében kényszer működtetésű vasalattal is rendelhető (a kilincs elfordításával az ajtó könnyedén nyílik és záródik a rásegítésnek köszönhetően). Toló-Bukó és Emelő-Toló erkélyajtó, valamint Harmonika erkélyajtó és minden ami nyílászáró – Az Ablak Bazárnál mindezek kedvező áron, rövid határidővel rendelhetők!

Toló bukó erkélyajtó


Emelő toló erkélyajtó

Emelő-toló erkélyajtó

Az emelő-toló erkélyajtókra dupla tokszélesség (190 mm-es beépítési mélység) jellemző. Ennek következtében zárt és nyitott állapotban a fix és a mozgatható szárny különböző síkban helyezkedik el. A kilincs elfordításával az ajtó megemelkedik és a görgők segítségével könnyen elhúzható. Burkolati viszonyoktól függően jól süllyeszthető, minimális küszöb-magassággal rendelkezik. A speciális vasalat kialakításnak köszönhetően nagy szárnyméret esetén is könnyed működtetést tesz lehetővé.

Gyártható kétszárnyú kivitel is ezzel a működéssel, ilyenkor középen kap helyet a két nyíló szárny, míg két oldalt fix elemek helyezkednek el.


Harmonika erkélyajtó

A harmonika ajtók a lehető legszélesebb átjárást biztosítják a teljes nyílás megnyitásával. A harmonika ajtó teljesen egyedi kialakítási ill. működési alternatívaként kínálkozik. A nyíló szárnyak harmonika-mechanizmusa révén az ismert szerkezetekkel szemben az érhető el, hogy nagy fesztávok esetén majdnem az egész felület nyithatóvá, szabaddá válik.

Sem fix üvegezések, sem a függőleges ill. vízszintes osztások nem zárják el az átjutást. Célszerű méretezéssel elkerülhető, hogy a nyitott szárny aránytalanul szélesen, ezáltal zavaróan benyúljon a belső terekbe.


Méretezésnél, tervezésnél célszerű minimum 40 cm-es szárnyakkal számolni, valamint fontos tudni, hogy a szárnyak száma minimum 3 maximum 6 lehet. A korszerű vasalatok gondoskodnak a kényelmes kezelésről.

Toló rendszerű erkélyajtóinkat csúcsminőségű REHAU és KBE alapanyagokból készítjük, bizonyos rendszereket (emelő-toló, harmonika)

azonban csak REHAU profilokból tudunk előállítani.

Az erkélyajtók egyedi méretben és tetszőleges faerezet-mintázatú vagy RAL színben tudjuk szállítani!

Ha kérdéseire nem találta meg a választ, vagy többet szeretne megtudni termékeinkről, kérjen azonnal segítséget Elérhetőségeinken!


Ha már pontosan tudja, hogy mekkora méretű ablakra, erkélyajtóra van szüksége, kérjen azonnali online árajánlatot!

Ajánlatkérés

Kiemelt oldalaink

Rehau

REHAU műanyag nyílászáróREHAU muanyag ablak, bejárati és erkélyajtó kedvezo áron, teljes köru szolgáltatással – precíz és szakszeru beépítés, ablakcsere. A REHAU név egyet jelent a minoség és megbízhatóság fogalmával a muanyag nyílászáró piacon. A német profilrendszer révén Ön a fél évszázados gyártási tapasztalat, kutatás és fejlesztés elonyeit élvezheti – 100%-ig biztos lehet benne, hogy a REHAU rendszeru muanyag nyílászáró megvásárlásával a legmagasabb minoséghez jut hozzá. Bővebben

Fa nyílászáró

Fa ablak, fa nyílászárók

Napjainkban a fa nyílászárók a technika fejlődésének köszönhetően a megfelelő ápolás, kezelés mellett akár hosszabb élettartam elérésére is képesek. Amennyiben fa nyílászárók készítésével és beépítésével kapcsolatban szeretne árajánlatot kérni, kattintson az alábbi gombra! A méretek megadása után azonnali ajánlatot küldünk Önnek. Fa ablak és erkélyajtó egyedi méretben, kedvező áron. Az Ablak Bazárnál minden fa ablak és fa ajtó kiváló alapanyagból, rövid átfutással készül! Bővebben

Műanyag nyílászáró

Rehau Euro70 műanyag nyílászáró
Műanyag nyílászáró termékeinket a csúcsminőségű német REHAU, INOUTIC, és BRÜGMANN profilcsaládokból készítjük. A műanyag nyílászáró üvegezése és vasalata mindig a Megrendelő igényei alapján kerül kiválasztásra, de már alapkivitelben is extra felszereltséget biztosítunk a vasalat rendszer és az üvegezés terén minden ablakhoz és ajtóhoz! Bővebben